Dicken Cup blev en sprintsträcka
Pojat C (2009)Julkaistu: 25.09.2023 13.19

C-pojkarna deltog i XXXX Dicken Cup på lördagen med ett elva spelare starkt lag. Tack vare några ändringar i schemat blev den första matchen ytterligare senarelagd och resultatet blev något av en blixtturnering med fyra matcher på tre timmar.

Värdlaget Dicken som hade spelat sin första match en halv timme innan mötet med åbopojkarna var mera vaken under en första 12 minuters perioden och tog en ledning på några mål. Efter att ha kommit in i spelet kämpade pojkarna fram en delad poäng med resultatet oavgjort 19-19.

Följande match mot Atlas var något av en kalldusch – Atlas inledde med ett väldigt ettrigt och snabbt spel och kontrade in mål efter så gott som varje missat läge eller tappad boll. I andra perioden hittade pojkarna den tappade gulsvarta tråden och gjorde en bra halvlek.

De två sista matcherna mot Akilles och BK-46 höll redan en bra och jämn nivå och flera spelare kunde med framgång pröva på nya positioner.

Spelschemat var ju lite väl tätt och inlärningskurvan blev jättebrant, men att spela 96 minuter under loppet av 180 minuter är redan en bragd. Så hatten av för pojkarna! Våra nya spelare och våra mera erfarna spelare – på sina nya positioner – fick alla mycket ut av denna turnering, även om det säkert tar en stund att ta in och smälta. Trevligt att igen ha en stor och bra inhemsk turnering i början av säsongen. Med dessa träningsmatcher i bakfickan är vi nu färdiga för säsongen.