Ligan är åter i Pargas
Miehet EdustusJulkaistu: 21.11.2023 10.15

Ligan är åter i Pargas

ÅIFK-HIFK, 22.11. klo 19.00

FM-ligan återvänder till Pargas när ÅIFK och Piffen hämtar IFK-derbyt ÅIFK-HIFK till PIUG på onsdagen. Piffens unga spelare Adam Aspegren, John Blomqvist, Aaron Kronberg ja Liam Ranta-aho som spelar ligamtcher i ÅIFK och jagar sina landslags- och proffsdrömmar får nu visa sina färdigheter inför "den riktiga" hemmapubliken. Dessutom har många andra spelare från ÅIFK:s led burit Piffens tröja genom åren. Chefstränaren Aku Kuusisto, som flitigt besöker Pargas som tränare och även spelat några åbolandsderbyn själv erkände i vår intervju att han trivs bra i PIUG:

Den tredje matchen på åtta dagar är en tuff utmaning för oss, men jag tror att bredden på vår trupp fortfarande räcker för det här spelet också. I säsongens första möte i Helsingfors fick vi vår tuffaste start hittills och då rådde vi inte bot på HIFK:s 7 mot 6 spel och segern gled iväg i sista minuten. Nu är vi definitivt bättre förberedda. Till det spelet som vi hade på lördagen i Sjundeå lägger vi nu en klick mer omsorg med bollen och vinner på onsdagen i Pargas!

Samarbetet med Piffen har öppnat dörrar för de bästa spelarna i Åboland både till ligaspel och en tuffare träningsmiljö. Samarbetsspelarnas vardag avtalas veckovis i gott samarbete och jag strävar till att se matcherna i 1. divisionen och A-pojkarna i Pargas. Det är en bra stämning på läktaren och jag har alltid haft det bra själv i PIUG, så det känns väldigt bra att ligaspelen åter kommer till Pargas. Jag hoppas att publiken hittar hallen igen för att se vårt unga och lokala hemmalags kämpatag på onsdagen!

Handboll njuter du bäst av på läktaren, men matchen streamas live på handis.tv