22
TAM
12.00
Tytöt C09 (2009), C 09 kilpa

SIF - ÅIFK Kilpa   23 - 25

Fennia Areena

Neljän pelin viikonloppu sai hienon päätöksen

Veckolslutet var fullt med handboll! Lördagen inleddes med en match i tävlingsserien mot GrIFK. Till matchen bytte vi lite vårt på försvarssystem och vår taktik i anfallen. Det syntes att flera spelare spelade på nya platser och hade nya uppgifter och efter att vi hade en knapp ledning i paus slutade matchen efter ett spännande slut i en seger för GrIFK med siffrorna 25–26.


Matchen i utmanarserien blev en aningen ojämn historia där Åboflickorna spelade så gott de kunde men då gästerna hade flera spelare från tävlingsserien ute på plan var nivåskillnaden tydlig. Kanske inte helt vad vi kommit överens om men vi bjuder på det! Efter en nervös första halvlek spelade flickorna fint i den andra och kunde jämna ut siffrorna en aning. Vi vill ge en tumme upp för domaren som var tvungen att döma matchen ensam men klarade det riktigt fint!

På söndagen reste karavanen mot Sjundeå och våra matcher där. Det syntes att vårt nya spelsystem började kännas bekant för tjejerna och försvaret tillsammans med målvakten spelade otroligt fint. Till pausvilan gick vi med en tremålsledning vilken vi höll och stundvis drygade ut under andra. När det var dags att knyta ihop matchen och säkra vinsten kunde man se att dessa situationer är nya för vårt lag. Onödigt slarv och förhastade beslut ledde till att vi sista minuten var tvungna att försvara en knapp ledning på ett mål. Tur nog höll försvaret och med några sekunder kvar kunde vi sätta in ett mål, slutsiffrorna skrevs 23–25.

Utamanseriematchen var trots förlusten en fantastiskt fin match där flickorna pga. skador mitt i matchen var tvungna att spela med en liten trupp. När matchen var slut hade vi tillgång till bara en bytesspelare så en riktig kämpainsats av tjejerna. Vid halvtid stod siffrorna 15–11 och slutsiffrorna skrevs 28–25. Detta var en insats som flickorna kan vara nöjda över, speciellt skoj att hela 7 spelare kom in i målprotokollet. Tack till Sjundeå för två fina och spännande matcher och tack till domarna som trots vissa rop från publiken höll en fin linje genom båda matcherna

Nästa match spelas 4.2 då det är dags för det Åboländska derbyt mot Pargas tjejerna