Tytöt C09 (2009), C 09 kilpa

ÅIFK Kilpa - Dicken  33 - 22

Peltola

Fin handboll av tjejerna under lördagen

Första matchen inledde vi med ett riktigt bra försvars- och måvaktsspel, medan anfallet rullade på lite långsammare. Några tekniska fel och en bra målvakt mellan motståndarnas målstolpar gjorde matchen väldigt jämn och spännande. Halvtidspausen inleddes då matchen stod 14-11.

Efter halvleken började vi på starkt och med ett bra tempo, medan vi ändå höll lugnet och spelade fram bra lägen. Vårt målvaktsspel hölls på en riktigt hög nivå under hela matchen, vilket stärktes av ett hårt försvar. På grund av att vi spelade i Peltolas mindre hall med en kortare plan kunde vi, med en bred bänk, hålla upp ett lite högre tempo och några snygga kontringar rymdes även de med. Matchen slutade med vinst med siffrorna 33-22

Utmanarseriens match präglades av att båda lagen hade flera sjukfall. För att få matchen spelad kom vi överens med gästerna att de kunde använda sig av sina låsta spelare i denna match. Det viktiga är att få så mycket spelminuter som möjligt för spelarna. Trots våra bortfall i uppställningen klarade vi oss länge bra och hölls med i matchen. Många spelare testade på helt nya positioner och fastän det var okänt och tog en stund att vänja sig vid, kunde vi med en bra kämparanda spela ett riktigt bra spel. I halvtid stod siffrorna dock rätt klart till gästerna, 10-20.

Under andra halvleken tog dock Dicken och drog iväg med ledningen, då vi inte längre kunde hållas med i takten av spelet, och matchen slutade till vinst för motståndarna med siffrorna 19-37. Åboflickorna spelade trots siffrorna bra och speciellt i försvaret visade man flera gånger framfötterna.

Nästa helg är det dags för bortamatch då vår handbollskaravan styr mot Sjundeå och match mot SIF.