21
TAM
19.00
Pojat C09 (2009), C-pojat 09 Kilpasarja

ÅIFK - HC HIK  41 - 15

Samppalinnan palloiluhalli, Samppalinna bollhall

Brett lagspel gav enkel seger

ÅIFK-HC HIK 41–15 (18-7)

C-pojkarna, som inledde året med att vara obesegrade i KyIF Cup i fem matcher, fortsatte på lördagen med segertåget. Denna gång var det HC HIK från Hangö som besäkte Åbo. Mötet var lagens första och ÅIFK har nu mött alla lagen i serien som spelas mellan elva lag. Serien är ytterst jämn och HC HIK hade tidigare besegrat Dicken med likadan marginal som ÅIFK samt PIF, så skillanden mellan seriens "kölag" och topp är mycket liten.

ÅIFK-HC HIK höjdpunkter

Nyckeln till segern hittades i 3:3 försvaret, som bröt hangöbornas anfallsmönster och ett snabbt kontringsspel, som lyckades bra då ÅIFK lyckades få bollen genom oforcerade fel, brutna passningar samt rebounds efter räddningar.

Samtidigt nåddes en milstolpe i lagspelet – matchen var den första under säsongen där alla spelare gjorde mål. Glädjen i laget var stor när vänsterhänte Amos Salminen som börjat spela handboll på hösten gjorde sitt första mål i slutet av första perioden när det stod 24.04 på klockan. Amos tackade för förtroendet och fortsatte med ett mål till fyra minuter senare. Målvakten Marlowe Harewood, som gjorde en gedigen insats mellan stolparna fick lägga punkt och slut på matchen från 7 meter vid full tid och slå fast sifforna 41–15 som slutresultat.

Ett stort tack går till publiken, 50 åskådare(!), som hämtade en riktig god stämning av en idrotstävling i hallen.

C-pojkarna möter nästa lördag, 28. januari, Virkkalan Tarmo från Lojo i Samppalinna med matchstart kl 13. Som vanligt streamas matchen i god kvalitet av vår guru Rolle Karlsson. Handboll är alltid bäst på plats, men du också kolla matchen från hemmasoffan eller mobilen: ÅIFK-ViTa, 28.1. kl 13 på Solidsport!

Statistik och serietabell

Matchstatistiken och serietabellen hittar du på förbundets sidor.