ÅIFK - ViTa  55 - 24

Samppalinnan palloiluhalli

Vajaalla joukkueella voittoon ennätyksiä tehden

ÅIFK-ViTa 55–24 (23-12)

Lauantain CP09 -kilpasarjan ottelussa Turkuun tuli vieraaksi Virkkalan Tarmo Lohjalta. Monta vuotta on mennyt siitä, kun ViTa:lla viimeksi oli käsipalloa lajikirjossaan C-junnuissa ja vielä useampi vuosi siitä kuin ViTa:n C-junnuja on Turussa näkynyt.

Sarjataulukon perusteella joukkueiden välinen tasoero on melkoinen, mutta ÅIFK:n harvoissa riveissä oli hermostuneisuutta jo alkuviikosta, kun tiedettiin, että kolme pelaajaa on Gdanskissa nauttimassa käsipallon MM-kisojen loppuotteluista ja pari pelaajaa sairaana. Vielä ottelupäivän aamuna toinen valmentaja jäi flunssaisena kotiin striimin äärelle seuraamaan ottelua ja vielä tunti ennen peliä yksi pelaajista sai siirtyä katsomoon parantelemaan tukkoisuuttaan.

Avauskokoonpanon astuttua kentälle jäi penkille onneksi yksi pelaaja pitämään valmentajalle seuraa. Vauhtia riitti heti alusta asti. Kapteenin nauhan käteensä pujottanut Otto Kaila johti pelinrakentajana hienosti nopeatempoista peliä, jonka tahti oli "minuutti-ja-maali", ViTA:n tsempatessa perässä kovaa. Ensimmäisen erän loppua kohden vauhti vähän taittui ja vieraatkin saivat pelistä kiinni ja rutistivat taukolukemiksi 23-12.

ÅIFK-ViTA highlights

Jälkimmäinen 25-minuuttinen olikin sitten täynnä rallia, kun alun epävarmuudesta eroon päässeet ÅIFK:n pelaajat innostuivat jokainen tekemään maaleja ja saivat myös nopeat vastahyökkäykset käyntiin. Kymmenellä pelaajalla Turkuun tullut ViTa pysyi ottelussa mukana samaan tasaiseen tahtiin kuin alussakin. Molemmilla joukkueilla tuli ottelussa virstanpylväitä täyteen – ÅIFK:lla eniten tehtyjä maaleja ja ViTalla toiseksi eniten tehtyjä maaleja ottelussa.

ÅIFK:lle ottelu oli jo toinen kerta kun kaikki pelaajat tekivät vähintään yhden maalin. Henkilökohtaisia ennätyksiä tuli tietysti reippasti – John, Joel, Martin, Jonas ja Otto kuittasivat maaliennätyksensä ja Aarni sivuutti omaansa 9 osumalla. ViTa:n Max Nurmi teki oman maaliennätyksensä tahkomalla 18 maalia isäntien verkkoon.

Tämä peli oli juuri sitä mitä tarvitsimme tähän hetkeen. Peli antoi meille varmuutta, mutta samalla jäi myös parantamisen varaa – ViTan pelaajat haastoivat hyvin ja repivät välillä isoja aukkoja puolustukseen. Siinä on meille opittavaa.

- James Mashiri, valmentaja, ÅIFK

Tilastot ja sarjataulukko

Ottelun pöytäkirjan, livetaltioinnin ja tilastot löydät käsipalloliiton tulospalvelusta.