ÅIFK - Dicken  35 - 31

Peltola

C-pojkarna åter på segerbanan i målrik kamp

ÅIFK-Dicken 35-31 (22-16)

Åbopojkarna inledde matchen kraftigt med ett mål per spelad minut till och med matchens 17:e minut (17-13). Vid det laget hade redan åtta spelare av dussinet i uppställningen satt bollen bakom Dicken-målvakterna. I de sista fem minuterna av första perioden förmådde ÅIFK ännu rycka ifrån – från 17-14 vid 20 minuter till en pausledning på sex mål (22-16).

I början av andra perioden var det däremot Dicken som visade sin bredd och snabbt reducerade till 26-24 vid 31 minuter. Efter en tidsfrist fick Åbo koll på sitt spel och kunde fortsätta hålla i taktpinnen till slutet.

Följande match blir lördag nästa vecka i Riihimäki mot Cocks kl 15.30. Om det blir livestream så delar vi länken inför matchen. Pojkarna ligger nu i seriens toppskikt som tabelltrea, bara två poäng bakom BK-46 och Akilles.