P20(2001-2003) A, P20 Ykkönen

ÅIFK - IFK Mariehamn/U20  1 - 3

Yläkenttä TN

ÅIFK-IFK Mariehamn/U20

Viimeinen sarjapeli edessä. Meillä oli ollut kolme viikkoa taukoa peleistä, pitkä odotus ennen viimeistä peliä. Tiesimme odottaa kovaa peliä ja heti ensi metreistä alkaen sen myös pääsi toteamaan. Vastustaja tuli nopeasti palloon ja ratkaisut oli tehtävä nopeasti. Taas molemmilla joukkueilla oli maalintekopaikkoja ja pelin 11. minuutilla ÅIFK pääsi vastahyökkäykseen ja Jonin hyvästä keskityksestä Vertti pääsi laukomaan pallon maaliin.

Puolustuksesta Rasmuksen harmittavaisen loukkaantumisen jälkeen 15 minuutin kohdalla pelattiin hetki vajaalla, mutta hyvin pojat mukautuivat tilanteeseen ja peli jatkui intensiivisenä. Hieman ennen ensimmäisen jakson loppua pojille tuli kolmen minuutin musta hetki ja ahvenanmaalaiset pääsivät tasoittamaan ja heti perään tekemään johtomaalin.

Tauolla valmentaja ohjeisti ottamaan riskejä ja uskomaan itseensä, kyllä maalit sitten tulevat. Lähellä oli lisämaalit, mutta viimeistely ei ollut niin taidokasta kuin vastustajalla, jotka onnistuivat tekemään vielä yhden lisämaalin. Ottelu päättyi 1-3 tappioon. Hyvä esitys kuitenkin pojilta, muutamia pieniä lipsahduksia lukuunottamatta.

Vastuuvalmentaja kommentti: Pitkän ja erikoisen kauden viimeinen peli jäi meiltä vähän piippuun. Pojat kyllä yrittivät loppuun asti, mutta kolmen viikon odottelu näkyi pelirutiinissa eikä saatu ihan parasta osaamista esille. Kausi kokonaisuudessaan oli menestys ja kehitysprosessi oli mainio. Kevätkierroksella aikalailla vaan selviydyttiin pelistä toiseen, mutta syyskierroksella oltiin valmiita haastamaan ja voittamaan kaikki vastustajat. Tästä on hyvä jatkaa pienen huilin jälkeen kohti uutta kautta!

Kuvat Eveliina Rantanen

1 - 3

IFK Mariehamn/U20
(1-2)
11'MaaliRantamäki Vertti
38'MaaliHagström Elia
41'MaaliHagström Elia
57'MaaliEmretsson Vincent