Piffen tog nödvändig seger i ligapremiären
Julkaistu: 08.09.2018 00.00

ÅIFK-PIF 23-27 (13-15)

Piffens väntan på derbyseger över ÅIFK slutade äntligen i ligastarten på fredagen. Senast delade lagen poäng i januari i Pargas.

ÅIFK, som var något av en förhandsfavorit med en bred trupp, mötte ett från första början laddat och taggat Piffen. ÅIFK drog under de första tio minuterna upp en fyra måls lucka, men stötte sedan på en 13 minuters måltorka. Piffen kvitterade till 7-7 efter fjorton minuters spel och tog en fem måls ledning vid 20 minuter. Piffen fördes framåt av storspelande ligadebutanten Jane Jancev, som efter 20 minuters spel redan hade nätat sitt sjätte mål. Kanariefåglarna reducerade från en fem måls lucka till två mål vid halvtid och forstsatte kämpa i början av andra halvleken. Närmare än ett mål kom ÅIFK aldrig, utan Piffen med stabilt spelande målvakten Markus Mattila och Jancev i spetsen kunde ta en bekväm fyra måls seger. Jublet från Piffenspelarna och publiken när segern var klar berättade volymer om hur viktig denna seger i början på säsongen och just över ÅIFK var för Piffen.

Bra spel. Vi visste att vi skulle ha en chans att vinna ifall vårt försvar fungerade och det gjorde det. Vi behöver mera glöd i anfallet.

Jane Jancev, stjärnspelare (***), PIF

Statistik

ÅIFK – Mirsad Tursunovi? , Aku Kuusisto, Elias Nyman 4, Isak Lehvonen 4, PEik Sjöblom 4, Paavo Brummer 3, Andreas Nyström 2, Oscar Berglund 1, Albin Järvinen 1, Niklas Manderoos 1, Christoffer Sjöblom 1, Alexander Nysten 1, Wilhelm Hammarberg 1.

PIF – Markus Mattila, Jane Jancev 14, Sebastian Fagerlund 6, Aleksa Veselinovi? 2, Robin Mattsson, Samuel Alexandersson 1, Daniel Söderlund 1, Ilija Krstevski 1.

Varningar: ÅIFK – 2: Lehvonen 6?, P Sjöblom 9?. PIF – 3.

Utvisningar: ÅIFK – 5×2 min: Berglund 16? 48?, Brummer 20? 41?, Nyman 54?. PIF – 3×2 min.

Domare: Miro Korja, Christopher Metsämäki