Uusi maajoukkuepolku yhdistää opiskelun, käsipallon ja kasvatuksen
Julkaistu: 13.05.2017 00.00

Uusi maajoukkuepolku yhdistää opiskelun, käsipallon ja kasvatuksen

Laaja verkosto urheilijan tukena

Käsipalloliitto uudistaa maajoukkuetoimintansa. Yhtenä osana uudistamista on syksyllä 2016 startanneet yläkoululeiritykset yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa. Yläkoululeiritykset ovat osa uutta maajoukkuepolkua jonka tarkoitus on auttaa nuoria kasvamaan urheilijoiksi. Käsipallon yläkoululeirityksiä tullaan järjestämään 4-5 kappaletta per maajoukkue elokuun ja toukokuun välillä. Jokaiselle leirille osallistuu noin 50 poika- ja tyttöpelaajaa.

Leirityksessä yhdistetään tavoitteellinen koulun käynti ja päivittäisen urheilutoiminnan kehittäminen leiritystoiminnan avulla. Toimintaa on toteuttamassa eri tahojen ammattilaisverkosto, jonka päätehtävä on tarjota tukea kokonaisvaltaisesti nuoren urheilijan arkipäivään. Leirillä opetellaan taidot ja tuodaan työkalut taitojen kehittämiseen ja niitä harjoitellaan ja toteutetaan leirien välisellä ajalla jokapäiväisessä arjessa.

Tarkoituksena on tukea urheilijan ympärillä olevaa tukiverkostoa, eli kehitystyötä tehdään urheilijan lisäksi yhteistyössä kodin, koulun ja seuran kanssa.

Koko paketti ja opiskelujen hoitaminen edellä

Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen.

Leirin jokaisena päivänä on varattu reilusti aikaa koulutehtävien tekemiseen. Samalla nuorta kasvatetaan jo yläkouluiässä itsenäiseen opiskeluun ja vastuun ottamiseen myös opiskelujen osalta. Tällä halutaan valmistaa nuoria 2. asteen opintoihin ja mahdollisesti hakeutumiseen 2. asteen urheiluakatemiatoimintaan. Tiiviillä yhteistyöllä koulujen kanssa opiskelut eivät pääse kärsimään leiritysten takia, leirille osallistumisen ehdoton edellytys on opiskelujen hoitaminen laadukkaasti.

/p>Elämäntaidot ovat toinen selkeä sisältökokonaisuus. Psyykkinen valmennus, ravinto, uni ja lepo ovat urheilun näkökulmasta erittäin tärkeitä osa-alueita. Myös ns. arjen hallintaa kehitetään systemaattisesti leirityksen aikana. Valtakunnallisen yhteistyön ansiosta leirityksessä on käytettävissä Suomalainen huippuosaajien verkosto myös elämäntaitojen opettamisessa.

Urheilullisen puolen kehittämisessä on jakautunut monipuoliseen ominaisuuksien kehittämiseen sekä lajiharjoitteluun. Motoriset perustaidot ja fyysiset ominaisuudet ovat kehittämisen kohteena kaikkien lajien urheilijoiden kanssa.


Julkaistu verkkosivuilla 15.5.2017.
Alunperin julkaistu 13.5.2017, Handbollskamraten 2017, sivu 2

Seuran uusimmat