Atlas - ÅIFK   23 - 23

Myyrmäen Urheilutalo

Toisen puoliajan herääminen toi tasapelin Atlaksen vieraana

Atlas-ÅIFK 23-23 (16-8)

ÅIFK:n B-pojat starttasivat lauantaina vieraspelikiertueelle. Lauantaiaamuna 12.30 edessä oli Atlaksen kohtaaminen ja sunnuntaina vastassa on Riihimäen ylpeys Cocks. Pelien välissä joukkue majoittuu Tervaniemellä mökkikylässä, joka sijaitsee ihan Riihimäen kyljessä.

Ottelun alkuun Myyrmäen Urheilutalolla ÅIFK tuli vielä täysin puoliunisena. Vastustaja vei ottelua miten halusi IFK:n sekoillessa hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Alkuminuutit Atlakselle 5-1. Ensimmäisellä puoliajalla turkulaiset käänsivät peliä hyökkäyksessä ja päätyivät puolihuolimattomiin heittoratkaisuihin, jotka alkuminuuteilla P00-maajoukkuemaalivahti Tommi Haverinen tietysti poimi vuorenvarmasti. Samaan aikaan puolustuspäässä kontakti oli liian kevyttä ja surkean turkulaispuoliajan jälkeen lukemat olivat 16-8 Atlakselle.

Puoliajalla valmentaja Tuomas Laine piti kopissa motivaatiopuheen ja toiselle puolikkaalle asteli täysin erinäköinen ÅIFK. Puolustuspäässä parannettiin tekemistä ja aktivisuutta, kun samaan maaliin tullut Eero Virtanen otti niskalenkin vielä maalivahtien taistosta, alkoi ottelu hiljalleen kääntyä IFK:n suuntaan. Hyökkäyspäässä toisella puoliajalla vasenkätinen taituri Eero Laine heräsi niinikään taistelemaan ja takoi toisella puoliajalle 8 täysosumaa. Kovalla puolustuksella IFK sai Atlaksen hyökkäyspelin täysin sekaisin ja joukkuehyökkäyspelillä Atlaksen puolustuksen auki, mutta Atlaksen maalivahti Haverinen piti joukkueen vielä taistelussa mukana.

Ottelun viimeinen kaksiminuuttinen alkoi Atlaksen maalin johtoasemassa 23-22. Toiseksi viimeisestä hyökkäyksestä ÅIFK kuittasi pelin tasoihin ja Atlas sai pallonhallinnan 75 sekuntia ennen loppua. Atlas puolustettiin jälleen täysin aseettomaksi ja IFK sai viimeisen pallonhallinnan 30 sekuntia ennen loppua. Viimeisellä aikalisällä sovittiin 7v6-hyökkäyslähtö, jolla saatiinkin rakennettua täysin vapaa paikka vasempaan laitaan. Viimeisessä heittotilanteessa maalivahti Haverinen otti kuitenkin komean torjunnan ja pisteet tasattiin lukemin 23-23.

"Olipa kaksijakoinen peli, joista ensimmäinen puoliaika oli melko kauheaa kuraa. Alussa tekeminen oli ponnetonta ja ei juostu edes kotiin. Puoliajalla tehtiin todellinen peiliinkatsominen ja toisella puoliajalla tehtiinkin sitten erinomaisesti hommia. Oman pelin parantuessa, Atlas ajautui hiljalleen melkoiseen ahdinkoon. Sääli, että kiri ei riittänyt loppuun asti. Toinen puoliaika osoitti mihin pystymme, mutta pelimme on ollut ailahtelevaa läpi kauden. Huomenna kohti kauden viimeistä taistoa Riihimäkeen!",
pohti joukkueen kaiken kokenut valmentajalegenda Tuomas Laine ottelun jälkeen.

Toisella puoliajalla maalivahti Eero Virtanen oli erinomainen ja kenttäpelaajista puolustuspäässä Niko Heinonen heräsi taistelemaan ajokoiran lailla. Samaan aikaan Eero Laine otti hyökkäyspään ohjakset käsiinsä ja toi kontramaaleillaan joukkuetta mukaan peliin maali maalilta. Atlaksen parasta esitti maalivahti Tommi Haverinen. Atlakselle tsemit ensi viikonlopun Final4-turnaukseen!

Ottelun jälkeen joukkue matkusti Hohtogolf-session jälkeen Riihimäkeen Tervaniemen mökkikylään, jossa majoitutaan ennen sunnuntaiaamun Cocks-kohtaamista. Kauden viimeinen peli on edessä sunnuntaina 29.4. Riihimäen Urheilutalolla klo 12.40.

ÅIFK BP - Tervakosken mökkikylässä lauantai-iltana 28.4.2018

Alalaidasta löytyy Ari Soinin ottamia vauhdikkaita ottelukuvia.

ÅIFK – Eero Laine 11, Emil Långstedt 5, Jonne Karttunen 2, Saska Soini 2, Vidar Lepola 1, Mikael Talka 1, Rasmus Norström 1.
Atlas – Aapo Halmeenmäki 7, Lasse Louevuo 4, Eemil Eilola 4, Onni Vepsäläinen 3, Elias Terävä 3, Sauli Hönö 1, Myrsky Salmi 1.

Varoitukset: ÅIFK – 4: Heinonen, Talka, Norström, JA: V.Kuusisto. Atlas – 3.

Ulosajot: ÅIFK – 1: Lepola. Atlas – 3.

Yleisö: 55.

Ottelupöytäkirja.

Atlas

23 - 23

16 - 87 - 15
2'MaaliLaine Eero
4'MaaliTalka Mikael
4'VaroitusTalka Mikael
7'MaaliKarttunen Jonne
9'MaaliLångstedt Emil
10'MaaliLaine Eero
10'VaroitusNorström Rasmus
14'MaaliLångstedt Emil
18'VaroitusHeinonen Niko
22'MaaliSoini Saska
23'MaaliLaine Eero
25'MaaliLaine Eero
27'MaaliLaine Eero
27'OhiheittoLaine Eero
29'MaaliLaine Eero
31'MaaliSoini Saska
32'MaaliLångstedt Emil
33'MaaliLaine Eero
35'UlosajoLepola Vidar
36'MaaliLaine Eero
37'MaaliLångstedt Emil
38'MaaliLaine Eero
40'MaaliLaine Eero
42'MaaliNorström Rasmus
45'MaaliLångstedt Emil
47'MaaliKarttunen Jonne
48'MaaliLepola Vidar