BK-46 - ÅIFK   20 - 18

Karjaan Urheiluhalli/Karis idrottshall

BK piti pisteet kotonaan lauantain B-poikien kamppailussa

BK-46 - ÅIFK 20-18 (11-11)

ÅIFK:n B-pojat matkasivat lauantaina junalla radanvarsikaupunkiin Karjaalle. BK-46 kävi alkukaudesta riistämässä maalin erolla pisteet Samppalinnassa ja onnistui tälläkin kertaan pitämään pisteet kotikentällään.

Ottelu alkoi IFK:n kannalta hyvin, kun ensimmäiseen kymppiin turkulaiset ottivat 3-6 johdon. Tämän jälkeen BK:n nopeajalkainen Jonathan Roos otti ohjat käsiinsä ja piti ÅIFK:n puolustusta yksinään pilkkanaan tehden puoliajan loppuun itse neljä maalia ja rakentaen useita paikkoja muille karjaalaisille. BK takoi puoliajan kolme viimeistä maalia ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 11-11. Ensimmäisellä puoliajalla ÅIFK:n hyökkäyspää oli tehokas ja takoi hyvällä prosentilla palloja maaliin niin takaa kuin kuudesta metristä.

Toisella puoliajalle BK tuli ryminällä ja nappasi kahdella kontralla johdon ottelusta. ÅIFK taisteli itsensä vielä 20 minuuttia ennen loppua tasoihin 14-14. Tämän jälkeen IFK hakkasi päätään hyökkäyksessä BK:n muuriin ja vauhti hyökkäyspäässä jäi olemattomaksi. Kahdesta ulosajosta huolimatta karjaalaiset repivät hiljalleen 3 maalin johdon 18-15 ja Turun poikien päät alkoivat painua.
Tilanteessa 19-16 otetun aikalisän jälkeen Åbolauma löi vielä kerran jalkaa kaasulle ja nousi neljä minuuttia ennen loppua vielä kahden maalin päähän taistelemaan pisteistä. Viimeisellä kolmella hyökkäyksellä Åbo onnistui rakentamaan kolme maalintekopaikkaa, jotka BK:n maalivahti teki turhiksi torjunnoillaan. Samaan aikaan BK:n viime hetkien hyökkäykset pysähtyivät IFK-muuriin. Vasta 30 sekuntia ennen loppua ja neljännestä paikastaan, IFK sai pallon maaliin nousten maalin päähän 19-18. Uhkarohkea korkea puolustus ei viimeisillä hetkillä tuottanut toivottua tulosta vaan BK kuittasi loppulukemiksi 20-18 summerin soidessa.

"Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin hyvin ja hyökkäyspäässä oltiin tarpeeksi päättäväisiä, mutta BK pysyi Roosin avulla ottelussa mukana. Toisella puoliajalla takapelaajamme onnistuivat maalinteossa vain kertaalleen ja maalinteko jäi laitureiden ja viivapelaajan varaan. Mentiin liikaa sivuttain ja hyökkäyspään epäonnistumisten myötä päät alkoivat vähän turhan helposti painumaan! Aikaisemman viikon väsymyskin varmasti painoi kundien jaloissa...";
kertoi valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

Joukkueiden valmentajat keskustelivat ennen ottelua B-poikien ottelumäärästä ja tulivat yhdessä tulokseen, että B-poikien ottelumäärä on palautumisen ja harjoittelun kannalta liian suuri tämän ikäisille. Oireet on havaittu molemmissa joukkueissa loukkaantumisten ja nuorten palautumisen seurannan muodossa. Toivottavasti tämän kauden kokemukset otetaan huomioon ensi kauden sarjajärjestelmää punnittaessa.

Viikon sisään B-pojat pelasivat kolme ottelua, joista saldoksi tuli neljä pistettä. Aikaisemman viikon aiheuttama rasitus painoi taatusti isoimpia minuutteja tahkoavien poikien jaloissa. Nyt palaudutaan näistä otteluista ja työ jatkuu jälleen ensi viikolla!

B-poikien seuraavat pelit pelataan Hangossa 4.2. tuplaotteluna, jolloin IFK pelaa myös "kotiottelunsa" vieraissa. Tämä tehdään molempien joukkueiden kokonaiskuormituksen keventämiseksi, jotta vapaita viikonloppuja saadaan keväälle järjestymään.

Tilastot

ÅIFK – Leevi Riihelä 5, Mikael Pesonen 4, Emil Långstedt 4, Paavo Kaartinen 2, Jonne Karttunen 2, Benjamin Fellman 1
BK-46 – Jonathan Roos 5, Anton Grönmark 5, Andreas Bobe 4, Christian Berg 2, Carl Rejström 2, Carl Wasström 1, Theo Ahtola 1

Varoitukset: ÅIFK – 3: Talka, Långstedt, Soini. BK-46 – 3.

11 - 119 - 7
1'MaaliLångstedt Emil
2'MaaliRiihelä Leevi
4'MaaliKarttunen Jonne
8'MaaliKaartinen Paavo
9'MaaliLångstedt Emil
11'MaaliKarttunen Jonne
12'MaaliLångstedt Emil
13'MaaliPesonen Mikael
16'VaroitusTalka Mikael
18'MaaliRiihelä Leevi
19'MaaliPesonen Mikael
20'VaroitusSoini Saska
21'MaaliRiihelä Leevi
27'MaaliRiihelä Leevi
30'MaaliKaartinen Paavo
30'MaaliPesonen Mikael
35'MaaliLångstedt Emil
42'UlosajoFellman Benjamin
43'MaaliPesonen Mikael
46'MaaliFellman Benjamin
49'MaaliRiihelä Leevi