ÅIFK - HIFK  31 - 28

Samppalinna

Miehet voittoon kauden viimeisessä kotiottelussa

ÅIFK-HIFK 31-28 (17-16)

Åbo IFK:n miesten edustusjoukkue jatkoi hienoja otteita kukistamalla sisarseura HIFK:n perjantai-illan IFK-derbyssä Samppalinnassa. Ottelussa palkittiin samalla myös kauden aikana yhä ahkerammin lehtereillä viihtynyt ja ääntä pitänyt kotiyleisö. Palkinnon saivat Åbo IFK:n ykköskannustajat Rami Luoto ja Niclas Nordqvist.

Kauden aikana uusia virstanpylväitä saavuttanut joukkueen kapteeni Andreas "Andy" Nyström teki otelussa historiaa ja on nyt eniten maaleja tehnyt varsinais-suomalainen käsipalloilija. Piffenin Ralf Westerlundin ennätys 1456 maalia meni rikki kun Andy laittoi pallon verkon perukoille ottelun 17. minuutilla. Andylla on nyt kasassa 1461 maalia ja hän voi vielä kasvattaa maalitiliään miesten liigakauden viimeisessä ottelussa ensi keskiviikkona Siuntiossa. Haasteita kuitenkin vielä riittää eikä kippari ole heti kenkiä narikkaan laittamassa.

Sinulla on nyt seuraennätys, eniten maaleja varsinais-suomalaisena pelaajana ja monta muuta saavutusta. Vieläkö löydät haasteita ÅIFK:n paidassa?

– Suurin olisi erityisesti joukkueen kapteenina voittaa ÅIFK:n ensimmäinen miesten pääsarjan mitali ja henkilökohtaisena haasteena on tietysti 2000 maalin rajapyykki, kertoo Andy tulevaisuuden unelmista.

Ottelussa koettiin jännitystä ja nähtiin vauhtia heti alusta alkaen. Aikalisistä taktiset tehopisteet menivät ÅIFK:lle. Ensimmäisellä puoliajalla ÅIFK:n Isak Lehvonen oli levon jälkeen tehokkain ja kavensi ensin ÅIFK:n johtoa oman aikalisän jälkeen ajassa 19:29. Isak toisti saman vielä HIFK:n aikalisällä. Vietyään ÅIFK:n johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa ajassa 23:04 ja sitä seuranneen HIFK:n aikalisän jälkeen hän venytti johtoa kahteen maaliin (13-11) ajassa 23:45. ÅIFK piti kiinni johdosta vaikka HIFK kavensikin taukolukemiksi 17-16.

Toisella puoliskolla vieraat pääsivät alussa maalin verran edelle, mutta Peik Sjöblomin kaksi perättäistä maalia ja Mirsad Tursunovićin pari tärkeää torjuntaa palauttivat ÅIFK:n johdon. HIFK:n vauhti tyrehtyi pahasti ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen. Niclas Ahlgrenin tehtyä vieraiden 21. maalin ajassa 38:25 loppui veto ja seuraavat 10 minuuttia meni ÅIFK:lle luvuin 7-2. Kolmatta sadatta liigamaaliaan tavoitellut HIFK:n Oscar Udd kavensi lukemia loppua kohden ja sai yleisön puristamaan penkkejä. ÅIFK:n luotsi Robin Karlsson otti viimeisen aikalisänsä ajassa 55:16. Aikalisän jälkeen Niklas Manderoos paukutti heti pallon vieraiden maaliin ja sinetöi voiton Santeri Maijalan ja Valter Georgsin kanssa viimeisen viiden minuutin aikana.

Kyllä kokonaisuutena hyvä, jopa loistava suoritus muutamasta pienestä virheestä huolimatta. Vaikka saimme jäähyjä, silti jaksoimme painaa loppuun asti. Huomasi, että ottelulla oli pelaajille merkitystä.

Robin Karlsson, ÅIFK:n valmentaja

ÅIFK – Andreas Nyström 8, Peik Sjöblom 6, Niklas Manderoos 6, Isak Lehvonen 5, Santeri Maijala 2, Wilhelm Hammarberg 1, Valter Georgs 1, Paavo Brummer 1, Oscar Berglund 1.
HIFK – Sten Toomla 7, Ardo Puna 5, Vladimir Knopinskii 5, Oscar Udd 4, Niclas Ahlgren 4, Tom Lindström 1, Christoffer Eneberg 1, Johannes Bargum 1.