Pojat B, B-Pojat Kilpasarja

ÅIFK - GrIFK  24 - 35

Samppalinnan palloiluhalli

B-pojat kohtasivat sarjakärki Granin Samppalinnassa

B-poikien viikko päättyi myöhään sunnuntai-iltapäivänä kovaan matsiin sarjaa johtavaa Grankulla IFK:ta vastaan. Molemmat joukkueet olivat kärsineet tappion lauantain ottelussaan, Åbo KyIF:lle ja Grani BK-46:lle. Pienemmällä ringillä sunnuntain kotipeliin lähteneet turkulaiset olivat onnistuneet nollaamaan lauantain karvaan tappion mielestään ja jo ennen alkulämmittelyä huomattavissa oli kokonaan erilainen tunnelma kuin lauantaina, jolloin voiton mahdollisuudet olivat suuremmat. Ilman turhia paineita lähtenyt Åbo-joukkue näyttikin kentällä uudenlaisen ilmeen ja vaikka Grani otti heti alkuun turvallisen johtoaseman, ei sen annettu lannistaa peliä. Granin vastahyökkäyspeli oli kuitenkin todella nopeaa ja valkopaidat rokottivatkin ensimmäisessä erässä jokaisesta pallonmenetyksestä. Lisäksi puolustuspään 1v1 tilanteissa turkulaiset jäivät usein auttamatta kakkoseksi. Ensimmäisen erän loppua kohden tekniset virheet Åbon hyökkäyspäässä vähenivät ja myös turkulaiset pääsivät peliin mukaan. Erätauolle lähdettiin runsasmaalisessa tilanteessa 10-21.

Toiselle erälle lähdettiin Åbon leiristä vain yhdellä tavoitteella: voittaa toinen erä. Granin peli alkoi heti erän alussa takkuilla. Aktiivinen 6-0 puuolustus ajoi granilaiset huonoille heittopaikoille joista maalissa pelannut Oliver Kallionpää noukki varmasti. Hyökkäyspäässä Åbolaiset saivat peliinsä lisää vauhtia ja viimeistelivät kerta toisensa jälkeen hyvistä heittopaikoista. Granin hyökkäys nojasi toisessa erässä pakeilla pelanneisiin Daniel Timmermaniin ja Alexander Qvistiin, jotka haastoivat itsensä kerta toisensa Åbon puolustuksen läpi. Vartin pelin jälkeen Grani rauhoitti tilannetta aikalisällä, mutta ei saanut enää peliään samannäköiseksi kuin ensimmäisessä erässä. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Grani onnistui maalinteossa enää kolmesti pressun ja tolppien paukkuessa oikealta ja vasemmalta. Lopputulos 24-35, mutta toisen erän lukemat tasan 14-14.

"Jos ennen eilistä peliä oli aistittavissa jonkin näköistä ylilatautumista tai jännittyneisyyttä, niin tänään oli rento ja hyväntuulinen porukka pukukopissa. Se näkyi myös pelitilanteissa ja jokainen pelaaja näytti ja käytti kentällä omia vahvuuksiaan. Isolukuisesta tappiosta huolimatta voidaan joukkueena olla tyytyväisiä siitä, että näytimme itsellemme ja kannattajajoukoille millaista käsipalloa osaamme pelata. Erityisesti toisesta puoliajasta, joka päättyi 14-14, voidaan ottaa paljon positiivista mukaan tuleviin harjoituksiin ja peleihin." totesi ottelusta valmentaja Christoffer Nyström.

Onnistuneen pelin pelannut Robin Keto maalasi yhdeksän kertaa niin onnistuneilla takaheitoilla kuin taidokkailla läpiajoilla. Myös laituri Ivar Lehvonen pelasi hyvän matsin tehdessään neljä maalia Granin verkkoon. Granissa lippua piti korkealla kymmenen maalia viimeistellyt Daniel Timmerman.

Åbon väreissä B-poikien käsipalloa pelataan seuraavan kerran vasta 2. päivä helmikuuta kun turkulaiset matkaavat Siuntioon ottamaan mittaa sarjassa tällä hetkellä kolmantena olevasta SIF:stä.

24 - 35

GrIFK
10 - 2114 - 14
2'MaaliKaartinen Paavo
4'MaaliHöyssä Lauri
5'MaaliKeto Robin
8'VaroitusMaskula Cajus
10'MaaliTalka Mikael
11'MaaliMaskula Cajus
11'VaroitusTalka Mikael
12'Maali(VÄÄRÄ) Lehvonen Ivar
15'MaaliKeto Robin
17'MaaliKeto Robin
20'MaaliTalka Mikael
22'MaaliKeto Robin
22'VaroitusKeto Robin
26'MaaliKeto Robin
26'UlosajoMaskula Cajus
28'Ulosajo(VÄÄRÄ) Lehvonen Ivar
31'MaaliTalka Mikael
31'MaaliKeto Robin
32'MaaliTalka Mikael
34'MaaliKaartinen Paavo
35'MaaliKaartinen Paavo
36'MaaliMaskula Cajus
37'Maali(VÄÄRÄ) Lehvonen Ivar
39'Maali(VÄÄRÄ) Lehvonen Ivar
40'MaaliKeto Robin
41'Maali(VÄÄRÄ) Lehvonen Ivar
45'MaaliMaskula Cajus
46'UlosajoAhlqvist Noak