Atlas Akatemia - ÅIFK Akkupojat   20 - 29

Myyrmäen urheilutalo

Akkupojat haki pisteet lauantaina Vantaalta

Atlas Akatemia - ÅIFK Akkupojat 20-29 (10-15)

ÅIFK Akkupojat matkasi lauantaiaamuna Vantaalle miesten 1. divisioonan otteluun. Atlaksen kokoonpanossa nähtiin perjantai-illan liigaottelussakin viilettäneitä nuoria pelureita, mutta myös turkulaisilla oli mukana vahvistusta IFK:n liigaringistä. Akkupojat jatkoi siitä, mihin edustusjoukkue perjantai-iltana jäi juosten Vantaalaisilta jalat alta heti ensimmäisellä puoliajalla.

ÅIFK tuli otteluun vauhdikkaasti ja hyvin puolustaen, mutta alkuhetkien maalintekovaikeudet pitivät tilanteen tasoissa 3-3 vielä kymmenen minuutin kohdalla. Atlas alkoi kuitenkin väsyä IFK:n juoksutuksesta ja kahdenkymmenen peliminuutin kohdalla Akkupojat oli ottanut tukevan 5-12 johdon. Valter Georgs oli liikkeellä hyvällä pelihuumorilla heti aamusta ja mies olikin kotijoukkueen puolustukselle lähes mahdoton pysäytettävä tehden neljä maalia ensimmäiseen kaksikymppiseen. Puoliajalle lähdettiin muutaman tuhlatun heiton ja rankkarin jälkeen lukemissa 10-15.

Toinen puoliaika jatkoi samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin Akkupoikien juostessa surutta jokaisen mahdollisuuden vauhdilla kentän yli. Vantaalaiset kävivät kertaalleen neljän maalin päässä, mutta todellista epäselvyyttä ottelun voittajasta ei enää ollut. Atlaksen tankki tyhjeni lopullisesti 20 minuuttia ennen loppua ja IFK repi eron kahdeksaan maaliin. Akkupoikien maalivahti Samuel Edberg söi loputkin kotijoukkueen itseluottamuksesta päästäen vain kolme maalia selkänsä taakse ottelun viimeisellä vartilla. Loppuhetket kierrätettiin kokoonpanoa ja loppulukemat selvästi 20-29 turkulaisille.

ÅIFK:sta pelipäällä olivat 7 maalia mieheen rynnineet Valter Georgs ja Santeri Maijala. Mikael Manderoos antoi hyvää tulitukea kirmaamalla viisi maalia usein nopeasta aloituksesta vastustajalle kuitaten. Akkupoikien maalivahtiduo Edberg&Virtanen pelasi varman ottelun tiivisti puolustaneen joukkueen takana. Atlaksen parasta esitti jo perjantain liigapelissä voimakkaalla harhautuksellaan säväyttänyt Oliver Nylander tehden kuusi maalia.

"Pojat pelasivat hyvän ottelun. Tiivis puolustus on ollut meidän tuki ja turva, jonka ansiosta päästiin tänään juoksemaan Atlakselta helposti karkuun. Kontrattiin koko joukkueena myös maalien jälkeen ja vastustaja alkoi siinä selvästi väsymään. Vähän paremmalla viimeistelyllä ero olisi voinut olla suurempikin.",
kommentoi Akkupoikien valmentaja Aku Kuusisto pelin jälkeen.

Akatemiajoukkue Akkupojat jatkaa pelejään perjantai-iltana 30.11., kun Esbo IF saapuu Samppalinnaan. ÅIFK:n A-pojat pelaavat sen sijaan jo ensi viikolla kahdesti. Keskiviikkona Dicken matkaa Turkuun A-poikien SM-sarjaotteluun ja lauantaina pojilla on IFK-kohtaaminen Kauniaisten luolassa.

ÅIFK Akkupojat – Valter Georgs 7, Santeri Maijala 7, Mikael Manderoos 5, Kalle Kankaanpää 3, Frans keto 2, Benjamin Fellman 1, Saska Soini 1, Daniel Eriksson 1, Mikael Pesonen 1, Jussi Brummer 1.
Atlas Akatemia – Oliver Nylander 6, Jonathan Juslin 6, Eino Jokio 3, Lasse Louevuo 2, Eemil Eilola 1, Elias Terävä 1, Myrsky Salmi 1.

Varoitukset: ÅIFK Akkupojat – 3: Pesonen, Georgs, Soini. Atlas Akatemia – 1.
Ulosajot: ÅIFK – 2: Georgs, Keto. Atlas Akatemia – 2.

Yleisö: 37.
Ottelupöytäkirja

Atlas Akatemia

20 - 29

10 - 1510 - 14
2'MaaliManderoos Mikael
4'OhiheittoMaijala Santeri
6'MaaliMaijala Santeri
10'MaaliKankaanpää Kalle
12'MaaliManderoos Mikael
18'MaaliFellman Benjamin
21'MaaliKankaanpää Kalle
22'MaaliMaijala Santeri
23'VaroitusPesonen Mikael
24'MaaliPesonen Mikael
26'VaroitusSoini Saska
27'MaaliMaijala Santeri
28'MaaliMaijala Santeri
29'OhiheittoManderoos Mikael
32'MaaliMaijala Santeri
34'MaaliManderoos Mikael
35'MaaliMaijala Santeri
40'MaaliManderoos Mikael
41'MaaliMaijala Santeri
43'MaaliManderoos Mikael
51'MaaliKankaanpää Kalle
57'MaaliSoini Saska
59'MaaliBrummer Jussi