Cocks Akatemia - ÅIFK Akkupojat   22 - 27

Riihimäen Urheilutalo

Akkupojat ryösti pisteet Riihimäeltä sunnuntai-iltana

Cocks Akatemia - ÅIFK Akkupojat 22-27 (8-13)

ÅIFK Akkupojat matkasi sunnuntai-iltana pisin pimeitä teitä Riihimäelle Cocksin akatemiajoukkueen vieraaksi. Pisteet matkasivat lopulta Turkuun tasapainoisen peliesityksen jälkeen lukemin 22-27, kun Cocks pidettiin läpi ottelun turvallisella takamatkalla. Parhaaseen katseluaikaan, sunnuntaina klo 18.30, Riihimäen Urheilutalolle oli saapunut 69 silmäparia todistamaan Akkupoikien ryöstöretkeä.

ÅIFK Akkupojat jatkoi siitä, mihin A-pojat lauantaina jäivät tuhlaamalla heti ensi minuuteilla kaksi pilkkua maalipuihin. Itse ottelusta IFK otti kuitenkin heti vahvan otteen ja vyörytti asemahyökkäyksiään Cocks puolustuksen lävitse Valter Georgsin rynniessä ohi riihimäkeläispuolustajista. Tuhlatuista rankkareistaan huolimatta ÅIFK otti kymmenessä minuutissa 1-5 johdon ottelusta. Hiljalleen, Georgsin saaman tällin myötä, IFK:n asemahyökkäyksen tehot katosivat ja Cocks pääsi otteluun mukaan tullen maalin päähän. ÅIFK:n maalilla hyvän ensimmäisen puoliajan pelannut Eero Virtanen kuitenkin poimi kukonpoikien kaukoheitot varmoin ottein ja käynnisti nopeasti Akkupoikien hyökkäykset. Puoliajalle turkulaiset kirmasivatkin itselleen jälleen viiden maalin johdon lukemiin 8-13.

Toisella puoliajalla Akkupojat jatkoi aktiivista puolustamistaan ja Cocksin keskelle puskenut hyökkäys olikin tukevasti turkulaiskolmosten pihdeissä. Samaan aikaan peliin lyötiin jatkuvasti lisää tempoa, joka alkoi hiljalleen näkymään vastustajan väsymisenä. Pitämällä pelissä hyvää tempoa Akkupojat venytti eron jo kahdeksaan maaliin 13-21 reilu vartti ennen loppua. Viimeisellä vartilla ÅIFK pääsi kierrättämään koko rosteriaan ja pelin loppuminuutit maaleja tehtiinkin vuorotahdilla. Loppuhetkillä ÅIFK:n A-pojat kävivät vielä varmuudeksi heittämässä viikonlopun kahdeksannen pilkun maalipuihin, varmistaen rangaistusheittojen harjoittelun alkavan viikon harjoituksissa. Loppulukemat lopulta tasapainoisen ottelun jälkeen 22-27 Akkupojille ja pisteet matkasivat illan pimetessä Turkuun.

Akkupoikien riveistä pelipäällä oli maalivainunsa jälleen löytänyt Santeri Maijala, joka painoi toisella puoliajalla yhdeksän maalia laiskasti kotiin juosseen Cocksin verkkoon. Takapelaaja Valter Georgs laittoi myös kroppaa likoon hyökkäyspäässä tehden ryminällä neljä maalia, hankkien kaksi pilkkua ja vapauttamalla useamman kerran tilaa muulle Akkupoikien joukkueelle. Cocksin parasta esitti kuudesti laidaltaan maalannut vasenkätinen Miro Viitamäki, joka piti taidokkailla suorituksillaan riihimäkeläiset mukana pelissä.

"Se oli toinen erinomaisesti puolustettu peli viikonloppuun ja eilisestä viisastuneena parannettiin maalintekoa tänään. Valter oli liekissä ekalla puoliajalla ja toisella Santtu näytti pysäyttämättömältä puolinopeissa. Saatiin hyökättyä monipuolisesti, juostiin vastustajan jalat alta ja laitettiin pallot vielä maaliin. Rankkarit olivat tänä viikonloppuna vaikeita, mutta niitä on kivampi treenata kuin ylös- tai alasjuoksua!",
sanoi Akkupoikien valmennuksesta vastannut Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

ÅIFK Akkupojat jatkavat pelejään ensi lauantaina 10.11., kun Grankulla IFK saapuu miesten 1. divisioonassa Samppalinnaan. Myös A-pojat kohtaavat seuraavaksi Granin, kunhan kauniaislaiset saavat 5.-18.11. pelattavan AP-ottelun ensin asetettua kotikentälleen.

ÅIFK Akkupojat – Santeri Maijala 12, Valter Georgs 4, Mikael Manderoos 3, Mikael Lundin 2, Emil Långstedt 2, Kalle Kankaanpää 1, Benjamin Fellman 1, Daniel Eriksson 1, Jussi Brummer 1.
Cocks Akatemia – Miro Viitamäki 6, Oskari Itäaho 5, Tuomas Sankari 3, Elmeri Kivipato 3, Osmo Tuomi 2, Jani Pietiläinen 2, Niko Piittinen 1.

Varoitukset: ÅIFK Akkupojat – 2: Brummer, Maijala. Cocks Akatemia – 3.
Ulosajot: ÅIFK – 1: Eriksson. Cocks Akatemia – 1.

Yleisö: 69.
Ottelupöytäkirja

Cocks Akatemia

22 - 27

8 - 1314 - 14
1'OhiheittoManderoos Mikael
5'MaaliManderoos Mikael
7'OhiheittoSoini Saska
8'MaaliManderoos Mikael
10'MaaliMaijala Santeri
10'MaaliKankaanpää Kalle
14'MaaliMaijala Santeri
21'MaaliBrummer Jussi
23'MaaliLångstedt Emil
24'VaroitusBrummer Jussi
27'VaroitusMaijala Santeri
28'MaaliMaijala Santeri
31'MaaliMaijala Santeri
33'MaaliMaijala Santeri
35'MaaliMaijala Santeri
40'MaaliManderoos Mikael
43'MaaliMaijala Santeri
46'MaaliLångstedt Emil
47'MaaliMaijala Santeri
49'OhiheittoMaijala Santeri
53'MaaliMaijala Santeri
56'MaaliMaijala Santeri
58'MaaliMaijala Santeri
59'MaaliFellman Benjamin