ÅIFK - SIF  19 - 24

Samppalinnan palloiluhalli

Maalipaikkojen tuhlailu kostautui IFK:n A-pojille lauantaina

ÅIFK-SIF 19-24 (8-10)

ÅIFK:n A-pojat kohtasivat lauantaiaamun ottelussa Sjundeå IF:n. ÅIFK aloitti otteluun vahvasti, mutta lopulta hyökkäyspään tuhlailu koitui turkulaisten kohtaloksi ja pisteet karkasivat Siuntioon lukemin 19-24.

ÅIFK aloitti ottelun vahvasti puolustaen ja Siuntio hakkasi lähes toivottomana päätään turkulaisten puolustusmuuriin. Kymmenessä minuutissa IFK otti 5-1 johdon ja vain Thomas Lostedtin huippuotteet Siuntion maalilla pitivät alussa Åbon maalimäärät alle kymmenessä. Hiljalleen maalinteon vaikeus alkoi heijastua hyökkäyspään jäätymiseen, kun edes seitsemästä metristä pallo ei löytänyt Siuntion maaliin. Vielä 20 minuutin kohdalla IFK johti lukemin 6-2 erinomaisen puolustuksensa ja Samuel Edbergin maalivahtipelin ansiosta. Erän viimeisen kympin siuntiolaiset veivät kontrapelillään 8-2 ja puoliajalle lähdettiin pohtimaan maalintekoa lukemissa 8-10.

Toiselle puoliajalle tuli jälleen latautunut IFK, joka kampesi seitsemässä minuutissa 13-12 johtoasemaan puolinopeilla hyökkäyksillään. Viimeinen kaksikymppinen oli taas taistelua turkulaispojille joukkueen kärsiessä viisi jäähyä (10 jäähyminuuttia) ja kaksi tuhlattua 7 metristä. Ottelun aikana joukkue tuhlaili viisi seitsemänmetristä ja vasta kuudennesta Saska Soini painoi vuorollaan pallon voimalla verkkoihin. IFK:n jäähyillessä maalaiset ottivat viiden maalin johdon lukemiin 17-22 kahdeksan minuuttia ennen loppua. Loppuhetkillä IFK yritti päästä peliin mukaan vielä ilman maalivahtia ja nostamalla puolustustaan, mutta kaukoheitot ja kontrat pysähtyivät vuorollaan maalipuihin ja maalivahdin raajoihin. Lopputulos tuhlailun jälkeen lukemin 19-24 Siuntiolle.

IFK:sta pelipäällä oli vasta 15-vuotias vasenkätinen Jonne Karttunen, joka maalasi kuudesti oikealta pakilta. Vasta B-juniori-ikäinen Karttunen osoitti ennakkoluulottomia otteita paiskoen palloa maaliin niin kaukaa kymmenestä, kuin läpiajojen päätteeksi. Kalle Kankaanpää johti IFK:n puolustusta jälleen erinomaisesti. Siuntiolaisten sankariksi kruunataan huippupelin pelannut maalivahti Lostedt.

Vasta 15-vuotias Jonne Karttunen (2002) paiskoi ottelussa 6 maalia

"Harmittaa poikien puolesta, koska oltaisiin ansaittu enemmän. Päästiin yhtä kymmenminuuttista lukuun ottamatta hienosti mestoille ja kontrattiin yli kentän, mutta maalinteko oli turhan vaikeaa. Puolustettiin todella tiiviisti ja Siuntio ei oikeastaan päässyt paikoille. Toinen päivän teema, eli laadukkaampi tekeminen heittopaikoissa ja haastojen jälkeen ei toteutunut. Vauhdikas ja tasapainoinen peli meiltä, josta oltaisiin ansaittu voitto. Jonnelta tämä oli erinomainen peli. Jatketaan hommia!",
sanoi A-poikien päävalmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

A-pojat jatkavat pelejään jo huomenna, kun joukkue suuntaa Riihimäelle Akkupoikien riveissä Cocksin akatemiajoukkueen vieraaksi. A-poikien pelit jatkuvat 5.-18.11. jahka Grankulla IFK:n organisaatio saa otteluasettelunsa viimein valmiiksi.

ÅIFK – Jonne Karttunen 6, Isak Lehvonen 3, Mikael Manderoos 2, Kalle Kankaanpää 2, Santeri Maijala 2, Mikael Pesonen 1, Benjamin Fellman 1, Saska Soini 1, Emil Långstedt 1.
SIF – Edvin Voutilainen 8, Fredrik Karlsson 7, Emil Wikström 5, Joonas Ahola 2, Max Westerlund 2, Robin Järvinen 1.

Varoitukset: ÅIFK – 4: Manderoos, Karttunen, Maijala, JA. A. Kuusisto. SIF – 3.
Ulosajot: ÅIFK – 6: Lehvonen x2, Manderoos, Fellman, Kankaanpää, JC. T. Lain. SIF – 2.

Yleisö: 35.
Ottelupöytäkirja.

Ottelukuvat: Ari Soini

19 - 24

SIF
8 - 1011 - 14
3'MaaliKarttunen Jonne
5'VaroitusManderoos Mikael
7'MaaliKarttunen Jonne
8'OhiheittoManderoos Mikael
9'MaaliLångstedt Emil
10'MaaliMaijala Santeri
10'MaaliManderoos Mikael
17'MaaliKarttunen Jonne
21'MaaliKarttunen Jonne
21'VaroitusLehvonen Isak
24'OhiheittoMaijala Santeri
25'VaroitusKarttunen Jonne
25'VaroitusMaijala Santeri
28'MaaliLehvonen Isak
31'MaaliKankaanpää Kalle
32'MaaliMaijala Santeri
33'MaaliLehvonen Isak
36'MaaliLehvonen Isak
37'MaaliManderoos Mikael
38'UlosajoManderoos Mikael
39'UlosajoKankaanpää Kalle
40'OhiheittoKarttunen Jonne
41'MaaliKarttunen Jonne
42'OhiheittoMaijala Santeri
44'UlosajoLehvonen Isak
45'MaaliFellman Benjamin
45'UlosajoFellman Benjamin
46'MaaliSoini Saska
50'MaaliPesonen Mikael
53'MaaliKankaanpää Kalle
56'MaaliKarttunen Jonne