Karjaan Urheiluhalli / Karis idrottshall

B-poikien sarjapeliviikonlopun vastustajina BK-46 ja SIF

Åbon B-pojat reissasivat kuluneeksi viikonlopuksi Raaseporiin ottamaan mittaa kahdesta B-poikien kilpasarjan kärkipään joukkueesta. Lauantaina vastassa oli BK-46 Karjaalta ja sunnuntaina Siuntion IF. Joukkue yöpyi Siuntion Scandicissa viettäen samalla yhteistä laatuaikaa joukkuehenkeä kohottaen. Koko matka taittui ruhtinaallisesti vain BP-joukkueen käytössä olevalla 21-paikkaisella ÅIFK-minibussilla sekä omalla kuljettajalla.

BK-46 vs ÅIFK

Sarjataulukon kakkossijalta matsiin lähteneeltä BK-46:lla oli panoksena sarjan ykkössija kun taas Åbo lähti Karjaalle edelleen hakien avausvoittoaan. Matsi alkoi tasaisesti molempien joukkueiden iskien maaleja lähes vuorotellen. Ensimmäiset kymmenen minuuttia joukkueet olivat lähes erottamattomia. Yhdentoista minuutin pelin jälkeen tilanne oli 6-5 ja kaikki näytti siltä, että ottelusta olisi tulossa enemmän kuin tasainen vääntö Sitten karjaalaiset ottivat pelin hallinnan ja pääsivät Åbon korkean puolustuksen läpi kerta toisensa jälkeen. Hyökkäyspäässä pallot putoilivat ja heitot paukkuivat pressuihin. Hyökkäys oli turkulaisilla täysin sekaisin eikä palloja saatu maaliin ensimmäisellä puoliajalla enää ollenkaan. Ensimmäisen erän tulos murskaavat 17-5.

Toiselle erälle lähdettiin kuromaan lähes mahdottomalta tuntunutta eroa kiinni. Åbo laski puolustuksensa 6-0 muotoon ja pakotti karjaalaiset ottamaan takaheittoja, joita turkulaisten maalivahti Oliver Kallionpää napsi hyvällä prosentilla. Toinen erä jatkoi siitä mihin ensimmäisen erän puolessa välissä jäätiin. Karjaalaisten antaessa palloa turkulaisille hopealautasella Åbolaiset pääsivät vielä peliin mukaan, mutta ero oli auttamatta liian iso. Toinen erä päättyi kuitenkin turkulaisten 9-10 voittoon, koko ottelu 26-15 BK-46:n eduksi.

"Ei päästy ensimmäisessä erässä lähellekään sille tasolle mihin ollaan päästy viimeiset kaksi peliä. Puolustuspäässä hävittiin kaikki kaksintaistelut ja hyökkäyspäässä siirrettiin vastuuta eikä uskallettu laittaa kroppaa likoon. Liikaa teknisiä virheitä josta BK rokotti armottomasti. Toisella puoliskolla puolustus toimi paremmin, ja hyökkäyspäässä päästiin myös parempiin paikkoihin. Oliver pelasi maalissa hyvän ottelun!" kommentoi matsia valmentaja Christoffer Nyström.

Myös Robin Keto sai toisessa erässä pelinsä kulkemaan tehdessään viisi maalia vasemmalta pakilta ja yhteensä kuusi koko ottelussa. Lauri Höyssä puolusti hyvin toisen erän 6-0 puolustuksen kolmosena.

Maalintekijät:

ÅIFK: Robin Keto 6, Paavo Kaartinen 2, Ivar Lehvonen 2, Cajus Maskula 2, Lauri Höyssä 1, Noak Ahlqvist 1

BK-46: Christian Berg 4, Jonathan Roos 4, Daniel Källman 4, Andreas Bobe 3, Jonathan Ekman 3, Carl Rejström 3, Phili Nynäs 2, Wiktor Siggberg 1, Theo Ahtola 1, Daniel Lunden 1

Varoitukset:

ÅIFK: Talka; BK-46: x2

Ulosajot:

ÅIFK: Maskula, Höyssä; BK-46: x1

Matsin jälkeen pelattiin B-poikien haastajasarjan ottelu PIF vs BK-46, johon sovitusti pari turkulaista meni auttamaan ja ansaitsemaan samalla ylimääräisiä peliminuutteja. Piffen pelistä jatkettiin koko porukalla syömään ja ruotimaan päivän peliä. Vatsat täynnä lastattiin kamat bussiin ja ajettiin Siuntioon, jossa joukkue yöpyi ennen seuraavan päivän SIF-ottelua. Hotellilla uitiin, saunottiin sekä vietettiin Team Building -iltaa tietokilpailun ja käsiksen mestareiden liigan parissa.

SIF vs ÅIFK

Hyvin nukutun yön ja tuhdin hotelliaamiaisen jälkeen turkulaiset saapuivat Siuntion Palloiluhallille luottavaisin mielin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Siuntion voittoon, mutta silloinkin ottelu oli ollut kohtalaisen tasainen, samanlaista odotettiin myös tälle sunnuntai-iltapäivälle.

Ottelu alkoikin hyvin ja turkulaiset johtivat ensimmäisen kympin jälkeen ottelua 5-3. Sitten edellisen päivän ottelun tapaan vastustaja sai ottelusta yliotteen. Siumtiolaiset haastoivat väleihin vapauttaen viivan tai laidan heittopaikkaan kerta toisensa jälkeen. Hyökkäyspäässä nukahdettiin liian monta kertaa ja kohtalaisen hyviä heittopaikkoja joista pallo olisi vielä uponnut sisään ei saatu liiemmin. Ensimmäinen erä siuntiolaisille 15-12.

Ottelun toinen puoliaika olikin sitten lähes kokonaan Siuntion näytöstä. Hermopeliksikin osittain muuttunut toinen puoliaika kului Siuntion kontratessa epäonnistuneiden turkulaishyökkäyksien päätteeksi. Myös pitkän viikon ja edellisen viikonlopun jäljet näkyivät turkulaisissa ja loppujen lopuksi lukemat venyivät tasoeroa rumemmiksi 30-20.

Åbon valmentajan mietteet pelin jälkeen: "Parempi alku otteluun kun eilen. Puolustuksessa oli hyvä meininki päällä ja pakotettiin SIF:iä raktaisemaan laidoista. Myös hyökkäyspäässä pelattiin ihan kelpo paikoille, mutta vieläkin siirrettiin monesti vastuuta kun olisi itse voinut ratkaistaa. Ensimmäisen erän lopussa ja toisessa erässä huomasi selvästi, että monet olivat pelanneet eilen täydet minuutit. Tehtiin taas helppoja virheitä ja huonoja päätöksiä, joista SIF pääsi juoksemaan helppoja nopeita ja puolinopeita.

Kaksikko Karttunen&Norström takoi yhteensä 12 maalia takaa Siuntion verkkoon ollen ensimmäisellä puoliajalla kentän vaarallisimmat pelaajat. Myös maalivahti Kallionpää keräsi tililleen kiitettävän määtän torjuntoja niin takaa, laidasta kuin pilkultakin.

B-pojilla on vielä kolme ottelua ennen joulua, joista seuraava pelataan tulevan viikon sunnuntaina Samppalinnassa klo 12.30 Hangon joukkuetta vastaan. Nähdään siellä!

ÅIFK: Rasmus Norström 8, Jonne Karttunen 4, Robin Keto 3, Mikael Talka 2, Ivar Lehvonen 1, Noak Ahlqvist 1

SIF: Oliver Lodenius 7, Dennis Forsman 6, Linus Schmidt 5, Kalle Danielsson 5, Robin Järvinen 3, Mico Pöyry 2, Sebastian Nordström 1, Robin Forsman 1

17 - 59 - 10
2'MaaliMaskula Cajus
2'VaroitusTalka Mikael
4'MaaliKeto Robin
4'UlosajoMaskula Cajus
9'MaaliKaartinen Paavo
11'MaaliHöyssä Lauri
12'MaaliKaartinen Paavo
27'UlosajoHöyssä Lauri
30'MaaliKeto Robin
31'MaaliAhlqvist Noak
33'MaaliKeto Robin
37'MaaliKeto Robin
38'Maali(VÄÄRÄ) Lehvonen Ivar
39'MaaliMaskula Cajus
41'MaaliKeto Robin
44'Maali(VÄÄRÄ) Lehvonen Ivar
48'MaaliKeto Robin
49'MaaliMaskula Cajus