ÅIFK Akkupojat - Esbo IF  32 - 23

Samppalinnan palloiluhalli

Akkupojat voitti Esbo IF:n perjantai-illan kotipelissä

ÅIFK Akkupojat - Esbo IF 32-23 (17-13)

ÅIFK Akkupojat kohtasi perjantai-iltana liigaottelun jälkeen Esbo IF:n. Liigapelissä ÅIFK oli ottanut varman voiton siipirikkoisesta Hangosta, joten Akkupojat halusi täydentää Samppalinnassa neljän pisteen kotiotteluillan.

Ottelu alkoi Akkupojilta hieman yskähdellen, kun ottelun alkua sävyttivät helpohkot pallonmenetykset. Esbo IF sen sijaan jauhoi puuduttavan hitaita hyökkäyksiään varmalla pallokontrollilla ja ottikin ottelusta 5-7 johdon kymmenen minuutin kohdalla. Hiljalleen pallo alkoi pysymään myös Akkupoikien näpeissä ja joukkue pääsi lisäämään pelin tempoa. Viimeiseen kymppiin veteraaniosasto Toffe Nyström ja Mikael Lundin lämpesivät otteluun ja miehet painoivatkin viisi maalia ensimmäisen puoliajan loppuun nuorempien kompatessa sivulla. Puoliaikatulos 17-13 Akkupojille.

Toisella puolikkaalla Akkupojat jatkoi tiiviisti puolustaen ja maalille tullut Eero Virtanen löysi hyvän torjuntavireen. Daniel Erikssonin johdolla ero kontrattiin nopeasti jo kuuteen maaliin ja espoolaisten pelihuumori alkoi huveta. Viimeisellä kympillä Akkupojat repi eron vielä isommaksi ja loppulukemat ansaitusti 32-23 turkulaisten eduksi.

Turkulaisista pelipäällä oli 6 maalia kontrannut Daniel Eriksson. Kaksikko Jussi Brummer ja Toffe Nyström pelasivat hyvin puolustuspäässä vieden espoolaisten heittäjiltä suurimman peli-ilon pois. Mikael Lundin maalasi kuudesti painaen mm. kolme rankkaria järjettömällä voimalla maalivahtienkin läpi verkon perukoille. Espoolaisten parasta esitti laidallaan kikkaillut vasuri Samuel Langhof.

A-pojat ovat jo varhain lauantaiaamuna ottaneet suunnaksi Riihimäen, jossa kohtaavat paikallisten vastaavan poikajoukkueen klo 10.00 alkavassa aamupelissä.

ÅIFK Akkupojat – Mikael Lundin 6, Daniel Eriksson 6, Christoffer Nyström 5, Valto Kuusisto 4, Jussi Brummer 3, Benjamin Fellman 3, Niko Heinonen 2, Mikael Pesonen 1, Mikael Manderoos 1, Saska Soini 1.
Esbo IF – Samuel Langhof 10, Rasmus Hallbäck 4, Jonas Hallbäck 2, Rasmus Hotalainen 2, Mikko Rintala 2, Victor Dahlqvist 1, Atte Tanner 1, Teo Rohkinainen 1.

Varoitukset: ÅIFK Akkupojat – 3: Heinonen, Brummer, Lundin. Esbo IF – 2.
Ulosajot: ÅIFK – 1: Brummer. Esbo IF – 1.
Suora ottelusta sulkeminen: Esbo IF – 1.

Yleisö: 48.
Ottelupöytäkirja

32 - 23

Esbo IF
17 - 1315 - 10
17'MaaliHeinonen Niko
20'MaaliBrummer Jussi
21'VaroitusBrummer Jussi
24'VaroitusHeinonen Niko
28'MaaliFellman Benjamin
29'MaaliHeinonen Niko
34'MaaliManderoos Mikael
36'MaaliBrummer Jussi
37'MaaliBrummer Jussi
38'OhiheittoManderoos Mikael
43'MaaliPesonen Mikael
45'MaaliSoini Saska
46'UlosajoBrummer Jussi
49'MaaliFellman Benjamin
51'MaaliFellman Benjamin
56'UlosajoPesonen Mikael