ÅIFK Akkupojat - SIF Academy  27 - 18

Samppalinnan palloiluhalli

Akkupojat ryösti pisteet sarjakärki Siuntiolta keskiviikkona!

ÅIFK Akkupojat - SIF Academy 27-18 (10-9)

ÅIFK Akkupojat kohtasi keskiviikkoillan myöhäisottelussa Siunton akatemiajoukkueen SIF Academyn. Akkupojat oli kärsinyt kauden avausotteluissaan kaksi kirvelevää kahden maalin tappiota. Sen sijaan siuntiolaiset olivat kauden avausotteluissaan nuijineet Atlaksen ja ryövänneet maalilla pisteet Porvoosta. Nälkäisesti pisteitä metsästänyt Akkupojat oli läpi ottelun yhtenäinen ja vei lopulta sarjapisteet ennakkosuosikilta ansaitusti lukemin 27-18.

Akkupojat tuli otteluun räväkästi tiiviisti puolustaen ja hyviä maalipaikkoja luoden. Alkupelistä maalipaikkoja kuitenkin tuhlailtiin ohiheittoihin, jonka lisäksi Siuntion maalilla Thomas Lostedt otti useita hienoja torjuntoja. Kymmenen minuutin kohdalla siuntiolaiset olivat ottaneet 2-6 johdon. Tästä eteenpäin ÅIFK:n puolustus ja myös hyvän ensimmäisen puoliajan pelannut Samuel Edberg muurasivat oman päänsä umpeen. Viimeiseen kahteenkymppiin Siuntio onnistui enää kolmesti maalinteossa. Samaan aikaan ÅIFK pääsi myllyttämään puolinopeita ja asemahyökkäyksiä, joiden myötä puoliajalle mentiin kotijoukkueen maalin johtoasemassa 10-9. Siuntion maalivahdin ensimmäisen puoliajan huippuvire piti vierasjoukkueen vielä mukana pelissä.

Toiselle puoliajalle ÅIFK tuli väkevästi, ottaen kymmenessä minuutissa viiden maalin johdon 16-11 ottelusta. SIF Academyn maalivahti myös hölmöili pelivireensä pois puhumalla itsensä jäähylle ja Akkupoikien menolle ei näyttänyt enää löytyvän pysäyttäjää. Puolustuksessa reilusti yli 200 kiloinen kaksikko Kankaanpää & C.Nyström johti keskipuolustusta erinomaisesti läpi ottelun ja hiljalleen vierasjoukkueen pelihuumori katosi jatkuvasti muuriin törmätessään.

Videolta lyhyt malli Akkupoikien aktiivisesta puolustamisesta keskiviikkoilltana

Varttia ennen loppua siuntiolaisten kasetti paloi lopullisesti, kun ensin Westerlund puhui itsensä neliminuuttiselle ja hetkeä myöhemmin Wikströmin sormimerkit tuomarikaksikolle johtivat suoraan ottelusta sulkemiseen. Ottelun viimeisen vartin turkulaiset pääsivät siis taisaiseen tahtiin harjoittelemaan nuorisovitjallaan ylivoimatilanteen ratkaisua. Tosin useat tekniset virheet näissä ratkaisuissa pitivät lukemat siisteinä vierasjoukkueen kannalta. Loppulukemat rikkonaisen toisen puoliajan jälkeen lukemin 27-18 ÅIFK:lle!

ÅIFK:sta pelipäällä oli 9 maalia heittänyt ja pelituntumaa hakemaan tullut liigajoukkueen laitapelaaja Niklas Manderoos. 17-vuotias Kalle Kankaanpää oli kuitenkin pelin hahmo johtaen joukkueen puolustusta erinomaisesti. Puolustuksen takana 16-vuotias maalivahti Samuel Edberg pelasi myös kelpo ottelun. Viimeisellä vartilla Santeri Maijala hyödynsi viidesti siuntiolaisten puolustukseen jäähyillä jääneet aukot.

"Tasapainoinen esitys joukkueelta ja hienot pisteet. Ekalla puolikkaalla tuskailtiin maalinteon kanssa, mutta puoliajalla vaan rauhoitettiin ja sovittiin pallojen nyt menevän sisään. Toinen puoliaika oli rikkonainen ja Siuntio hölmöili itsensä ulos pelistä, mutta ymmärrän kyllä heidän hermostumisensa. Kalle oli keskellä tosi hyvä ja kaikki nuoret sai muutenkin hyvin minuutteja. Virheitä vähennetään edelleen ja mennään eteenpäin!",
analysoi joukkueen valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

Akkupoikien pelit jatkuvat lauantaina 20.10. Pirkkolassa ja A-pojat ovat tulessa viikkoa ennen lauantaina Vantaalla.

ÅIFK Akkupojat – Niklas Manderoos 9, Santeri Maijala 6, Christoffer Nyström 3, Valter Georgs 2, Benjamin Fellman 2, Samuel Edberg 1, Emil Långstedt 1, Kalle Kankaanpää 1, Saska Soini 1, Ville Perho 1.
SIF Academy – Emil Wikström 4, Juho Lehto 3, Taavi Tibar 2, Paulus Borgström 2, Craig Rantaniemi 2, Henri Mannonen 2, Max Westerlund 1, Maksim Roudak 1, Joonas Ahola 1.

Varoitukset: ÅIFK Akkupojat – 3: Kalle Kankaanpää, Mikael Lundin, JC Tuomas Laine. SIF Academy – 2.
Ulosajot: ÅIFK – 1: Fellman. SIF Academy – 9.
Ottelusta sulkeminen (kolmannen ulosajon jälkeen): SIF Academy – 1.
Suora ottelusta sulkeminen: SIF Academy – 1.

Yleisö: 38.
Ottelupöytäkirja

27 - 18

SIF Academy
10 - 917 - 9
11'VaroitusKankaanpää Kalle
12'MaaliKankaanpää Kalle
14'MaaliMaijala Santeri
19'MaaliEdberg Samuel
25'MaaliFellman Benjamin
45'MaaliMaijala Santeri
47'MaaliLångstedt Emil
49'MaaliMaijala Santeri
52'MaaliMaijala Santeri
55'MaaliMaijala Santeri
57'UlosajoFellman Benjamin
58'MaaliMaijala Santeri