Kevätkauden yhteenveto ja syksyn ennakointi
Julkaistu: 05.07.2019 00.00

Kevätkauden yhteenveto ja syksyn ennakointi

ÅIFK P17 kevätkierros

Kevätkierros on takana, joten aika summata joukkueen tilannetta. Tiesimme että P17 Kakkonen on meille tosi kova haaste. Meillä ei ollut käytännössä yhtään pelaajaa, joilla olisi ollut B-juniorien pelejä alla. Vastustajina oli Hakan ja Jazzin tapaisia perinteisten seurojen ja futiskaupunkien ykkösjoukkueita. Siihen nähden kevätkierros meni kokonaisuudessaan oikein mainiosti. Olen todella ylpeä siitä, miten poikien kantti ja selkäranka kesti haastavat pelit. Yritimme pelata meille ominaista pallonhallintapeliä, joka tekee asiasta vielä arvostettavampaa. Tulosten valossa toki näyttää siltä, ettei meillä ollut mahdollisuuksia voittaa montaakaan peliä, mutta kun katsoo tulosten taakse, niin kaikissa peleissä oli hyviä asioita. Onneksi osallistuimme myös Soccer Cupiin kesäkuussa, koska siellä pääsimme harjoittelemaan enemmän hyökkäysalueella pelaamista.

Sarja alkoi lupaavasti, koska vahvaksi tiedetty TPK joutui meidän kanssa yllättävän lujille alun pienten nukahdusten jälkeen. Sitten KaaPoa vastaan pääsimme jo pisteen makuun, kun avausmaalin myötä onnistuimme pysymään pelissä mukana koko matsin ajan. TPV2 peli oli oikeastaan suurin pettymys koko kierroksella. Hallitsimme peliä, mutta emme saaneet murrettua heidän paitsiotaktiikkaansa. Lopuissa peleissä loppunumerot venyivät turhan suuriksi. Kuitenkin P-Iirot peliä lukuun ottamatta onnistuimme jokaisessa pelissä kevään aikana pelaamaan toisen jaksoista tasaisesti, häviten joko ekan tai tokan jakson maksimissaan vain maalilla. No, Jazzia vastaan ensimmäinen jakso päättyi 1-3, mutta se oli käytännössä yksi meidän parhaista jaksoista koko kesäkuun aikana. Lopussa epäselvän paitsion jälkeen tullut 1-3 maali katkaisi siinä meidän selkärankaa hyvän alun jälkeen ja toinen jakso meni enemmän loman alkua odotellessa.

Syyskauden ennakointia, pelit P17 kakkonen ja P17 kolmonen

Tätä saldoa lähdemme syyskaudella parantamaan eli tavoitteena on pelata kokonaisia hyviä otteluja. Olemme siihen varmasti paremmin valmistautuneita. Syksyn teemana on muutenkin pelaaminen, sillä osallistumme nyt molempiin sarjoihin, sekä Kakkoseen että Kolmoseen. Tämä on erittäin tärkeää, että pääosin nuorempaa B-ikäluokkaa olevat pelaajat saavat erilaisia pelejä. Se tukee jokaisen pelaajan kehitystä, että tulee välillä hieman helpompia ja välillä vaikeampia pelejä. Lisäksi tulee aina arvokasta peliaikaa kaikille riittävästi ja saamme myös lisää yhteistyötä upeasti ELL sarjaan itsensä pelanneen 04-ikäluokan kanssa.

Muutama pelaaja meille mahtuisi vielä lisääkin, joten uudet ja jo aikaisemmin ÅIFKssa pelanneet 02-03 syntyneet pelaajat, ottakaa rohkeasti yhteyttä ja tulkaa kokeilemaan meidän treenejä. Peliaikaa on varmasti luvassa niille, jotka tulevat treeneihin säännöllisesti! Olemme myös aloittaneet funktionaalisen fysiikkaharjoittelun futistreenien ohessa F45-salilla noin kerran viikossa.
Seuran uusimmat